Recept na Taro milk tea recept
Ingredience:
- Jasmínový zelený nebo černý čaj
- 3 lžíce prášku s příchutí kořene Taro
- Tapiokové perly
- Sirup z hnědého cukru
- 1 šálek mléka (cca 250 ml)
- 40 ml vody
- Led (volitelné)
Všechny důležité ingredience najdeš na jednom místě v balíčku na Taro Milk Tea
Postup přípravy:
-
Příprava tapiokových perel:
- Připravte si tapiokové perly podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba je vařit ve vodě po dobu 20-30 minut a poté nechat odpočívat ve vodě dalších 20-30 minut. Jakmile jsou měkké a průhledné, slijte je a opláchněte studenou vodou.
-
Příprava sirupu:
- V hrnci smíchejte sirup z hnědého cukru se 40 ml vody a přiveďte k varu.
- Ztlumte plamen na mírný a přidejte připravené tapiokové perly do hrnce.
- Vařte perly v sirupu, dokud sirup nezhoustne a perly neabsorbují jeho chuť (cca 5-10 minut).
- Jakmile je sirup hustý, odstraňte hrnec z tepla.
-
Příprava čaje:
- Vylouhujte jasmínový zelený nebo černý čaj podle návodu na obalu a dejte ho stranou, aby vychladl.
-
Příprava taro mléka:
- Smíchejte 1 šálek mléka se 3 lžícemi prášku s příchutí kořene Taro. Doporučujeme použít mixér, aby se prášek dobře rozpustil a směs byla hladká.
-
Servírování:
- Do sklenice vložte připravené tapiokové perly se sirupem.
- Sklenici zalijte mlékem s rozpuštěným taro práškem.
- Pokud chcete, můžete přidat led.
- Sklenici dolijte připraveným čajem.
-
Vychutnání:
- Směs dobře promíchejte.
- Podávejte s širokým brčkem, aby se tapiokové perly snadno konzumovaly.
Tipy:
- Množství sirupu a tapiokových perel si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
- Můžete experimentovat s různými druhy mléka (např. mandlové, kokosové nebo sójové) pro různé chuťové variace.
- Pokud nemáte přístup k prášku s příchutí kořene Taro, můžete jej nahradit jiným ochuceným práškem.