RECEPTY

Recept na Bubble Tea Piña Colada

Recept na Bubble Tea Piña Colada

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Příprava sklenice:

    • Do sklenice vložte led podle chuti.
    • Přidejte jednu porci kokosového želé a jednu porci ananasového želé. Množství želé závisí na vaší preferenci, ale běžná porce je zhruba jedna lžíce každého želé.
  2. Příprava nápoje:

    • Do šejkru vložte led.
    • Přidejte 4 cl bílého rumu (pokud připravujete alkoholickou verzi).
    • Přilijte 2 cl kokosového sirupu.
    • Přidejte 2 cl smetany.
    • Nalijte 12 cl ananasového džusu.
  3. Protřepání a servírování:

    • Všechny ingredience v šejkru důkladně protřepejte, aby se dobře promíchaly a nápoj byl osvěžující.
    • Směs nalijte do připravené sklenice s ledem a želé.
  4. Servírování:

    • Ozdobte sklenici dle přání (např. kouskem ananasu, třešničkou nebo koktejlovým paraplíčkem).
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se želé snadno konzumovalo.

Tipy:

  • Pro extra osvěžující zážitek můžete použít kokosové mléko místo smetany.
  • Experimentujte s různými druhy želé podle chuti.
  • Pokud nemáte šejkr, můžete použít jakoukoli uzavíratelnou nádobu
    Designer (2)
Recept na Strawberry sunshine

Recept na Strawberry sunshine

Ingredience:

  • 3 cl tequily (pro nealkoholickou verzi vynechejte)
  • 250 ml sody
  • 2 cl jahodového sirupu
  • 1 porce jahodových praskacích kuliček
  • Led

Postup přípravy:

  1. Příprava sklenice:

    • Do sklenice vložte led podle chuti.
    • Přidejte jednu porci jahodových praskacích kuliček. Množství praskacích kuliček závisí na vaší preferenci, ale běžná porce je zhruba jedna lžíce.
  2. Příprava nápoje:

    • Do šejkru vložte led.
    • Přidejte 3 cl tequily (pokud připravujete alkoholickou verzi).
    • Přilijte 2 cl jahodového sirupu.
    • Nalijte 250 ml sody.
  3. Protřepání a servírování:

    • Všechny ingredience v šejkru důkladně protřepejte, aby se dobře promíchaly a nápoj byl osvěžující.
    • Směs nalijte do připravené sklenice s ledem a praskacími kuličkami.
  4. Servírování:

    • Ozdobte sklenici dle přání (např. čerstvou jahodou nebo mátovým lístkem).
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se praskací kuličky snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Pro extra osvěžující zážitek můžete použít ochucenou sodu, například jahodovou nebo limetkovou.
  • Experimentujte s různými druhy praskacích kuliček podle chuti.
  • Pokud nemáte šejkr, můžete použít jakoukoli uzavíratelnou nádobu.

  

 

Recept na Brown sugar milk tea

Recept na Brown sugar milk tea

Ingredience:

  • Tapiokové perly
  • Sirup z hnědého cukru
  • 1 šálek mléka (cca 250 ml)
  • 40 ml vody
  • Led (volitelné)

Postup přípravy:

  1. Příprava tapiokových perel:

    • Připravte si tapiokové perly podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba je vařit ve vodě po dobu 20-30 minut a poté nechat odpočívat ve vodě dalších 20-30 minut. Jakmile jsou měkké a průhledné, slijte je a opláchněte studenou vodou.
  2. Příprava sirupu:

    • V hrnci smíchejte sirup z hnědého cukru se 40 ml vody a přiveďte k varu.
    • Ztlumte plamen na mírný a přidejte připravené tapiokové perly do hrnce.
    • Vařte perly v sirupu, dokud sirup nezhoustne a perly neabsorbují jeho chuť (cca 5-10 minut).
    • Jakmile je sirup hustý, odstraňte hrnec z tepla.
  3. Servírování:

    • Do sklenice vložte připravené tapiokové perly s sirupem.
    • Sklenici dolijte mlékem podle chuti (cca 1 šálek).
    • Pokud chcete, můžete přidat led pro osvěžující nápoj.
  4. Vychutnání:

    • Směs dobře promíchejte.
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se tapiokové perly snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Množství sirupu a tapiokových perel si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
  • Můžete experimentovat s různými druhy mléka (např. mandlové, kokosové nebo sójové) pro různé chuťové variace.
  • Pokud nemáte přístup k sirupu z hnědého cukru, můžete si jej připravit doma rozpuštěním hnědého cukru ve vodě v poměru 1:1 a následným vařením, dokud směs nezhoustne.

White Coffee Labels Vintage (70 × 67.7 mm) (105 × 74 mm) (8)

 

Recept na Taro milk tea recept

Recept na Taro milk tea recept

Ingredience:

  • Jasmínový zelený nebo černý čaj
  • 3 lžíce prášku s příchutí kořene Taro
  • Tapiokové perly
  • Sirup z hnědého cukru
  • 1 šálek mléka (cca 250 ml)
  • 40 ml vody
  • Led (volitelné)

Postup přípravy:

  1. Příprava tapiokových perel:

    • Připravte si tapiokové perly podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba je vařit ve vodě po dobu 20-30 minut a poté nechat odpočívat ve vodě dalších 20-30 minut. Jakmile jsou měkké a průhledné, slijte je a opláchněte studenou vodou.
  2. Příprava sirupu:

    • V hrnci smíchejte sirup z hnědého cukru se 40 ml vody a přiveďte k varu.
    • Ztlumte plamen na mírný a přidejte připravené tapiokové perly do hrnce.
    • Vařte perly v sirupu, dokud sirup nezhoustne a perly neabsorbují jeho chuť (cca 5-10 minut).
    • Jakmile je sirup hustý, odstraňte hrnec z tepla.
  3. Příprava čaje:

    • Vylouhujte jasmínový zelený nebo černý čaj podle návodu na obalu a dejte ho stranou, aby vychladl.
  4. Příprava taro mléka:

    • Smíchejte 1 šálek mléka se 3 lžícemi prášku s příchutí kořene Taro. Doporučujeme použít mixér, aby se prášek dobře rozpustil a směs byla hladká.
  5. Servírování:

    • Do sklenice vložte připravené tapiokové perly s sirupem.
    • Sklenici zalijte mlékem s rozpuštěným taro práškem.
    • Pokud chcete, můžete přidat led.
    • Sklenici dolijte připraveným čajem.
  6. Vychutnání:

    • Směs dobře promíchejte.
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se tapiokové perly snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Množství sirupu a tapiokových perel si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
  • Můžete experimentovat s různými druhy mléka (např. mandlové, kokosové nebo sójové) pro různé chuťové variace.
  • Pokud nemáte přístup k prášku s příchutí kořene Taro, můžete jej nahradit jiným ochuceným práškem.

White Coffee Labels Vintage (70 × 67.7 mm) (105 × 74 mm) (7)

 

Recept na Ovocný bubble tea

Recept na Ovocný bubble tea

 

Ingredience:

  • Jasmínový zelený čaj
  • Ovocný sirup
  • Želé
  • Praskací kuličky
  • Led (volitelné)

Postup přípravy:

  1. Příprava čaje:

    • Uvařte jasmínový zelený čaj podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.
  2. Příprava sirupu:

    • Osladte vychladlý čaj ovocným sirupem dle chuti. Doporučené množství je cca 35 g sirupu na 0,5 litru nápoje, ale můžete přidat více či méně podle své preference.
  3. Servírování:

    • Do sklenice přidejte želé dle libosti. Doporučené množství je cca 30 g želé na 0,5 litru nápoje.
    • Přidejte praskací kuličky podle chuti. Doporučené množství je cca 30 g praskacích kuliček na 0,5 litru nápoje.
    • Nalijte do sklenice oslazený vychladlý čaj.
    • Pokud chcete, můžete přidat led pro osvěžující nápoj.
  4. Vychutnání:

    • Směs dobře promíchejte.
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se želé a praskací kuličky snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Množství sirupu, želé a praskacích kuliček si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
  • Můžete experimentovat s různými druhy želé a praskacích kuliček pro různé chuťové variace.
  • Pokud nemáte přístup k praskacím kuličkám, můžete je nahradit jiným typem kuliček nebo ovocem
 
Recept na Kiwi boba tea koktejl

Recept na Kiwi boba tea koktejl

 Ingredience:
  • 5 cl vodky (pro nealkoholickou verzi vynechejte)
  • 2 dcl jasmínového zeleného čaje
  • 2 cl kiwi sirupu
  • 2 cl limetkové šťávy
  • 1 porce kiwi praskacích kuliček
  • Led

Postup přípravy:

  1. Příprava sklenice:

    • Do sklenice vložte led podle chuti.
    • Přidejte jednu porci kiwi praskacích kuliček. Množství praskacích kuliček závisí na vaší preferenci, ale běžná porce je zhruba jedna lžíce.
  2. Příprava nápoje:

    • Do šejkru vložte led.
    • Přidejte vychlazený jasmínový zelený čaj (2 dcl).
    • Přidejte 5 cl vodky (pokud připravujete alkoholickou verzi).
    • Přilijte 2 cl kiwi sirupu.
    • Přidejte 2 cl limetkové šťávy.
  3. Protřepání a servírování:

    • Všechny ingredience v šejkru důkladně protřepejte, aby se dobře promíchaly a nápoj byl osvěžující.
    • Směs nalijte do připravené sklenice s ledem a kiwi praskacími kuličkami.
  4. Servírování:

    • Ozdobte sklenici dle přání (např. plátkem kiwi nebo limetky).
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se praskací kuličky snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Množství sirupu a praskacích kuliček si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
  • Můžete experimentovat s různými druhy praskacích kuliček podle chuti.
  • Pokud nemáte šejkr, můžete použít jakoukoli uzavíratelnou nádobu.