RECEPTY

Halloweenský Bubbletea

Halloweenský Bubble Tea

Ingredience:

Postup přípravy:

1. Příprava čaje:

Uvařte jasmínový zelený čaj podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.

2.Příprava sirupu: 

Oslaďte vychladlý čaj malinovým sirupem dle chuti. Doporučené množství je cca 35 g sirupu na 0,5 litru nápoje, ale můžete přidat více či méně podle své preference.

3.Servírování: 

Do sklenice přidejte třešňové želé dle libosti. Doporučené množství je cca 30 g želé na 0,5 litru nápoje.  Přidejte borůvkové praskací kuličky podle chuti. Doporučené množství je cca 30 g praskacích kuliček na 0,5 litru nápoje. Nalijte do sklenice oslazený vychladlý čaj. Pokud chcete, můžete přidat led pro osvěžující nápoj.

4.Vychutnání: 

Směs dobře promíchejte. Podávejte s širokým brčkem, aby se želé a praskací kuličky snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Množství sirupu, želé a praskacích kuliček si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
  • Můžete přidat i jiné druhy želé a praskacích kuliček pro různé chuťové variace.
  • Pro extra strašidelný efekt přidejte potravinářské barvivo do želé nebo čaje a vytvořte tak vizuálně dramatický nápoj.

Designer (12)

Recept na Bubble Tea Piña Colada

Recept na Bubble Tea Piña Colada

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Příprava sklenice:

    • Do sklenice vložte led podle chuti.
    • Přidejte jednu porci kokosového želé a jednu porci ananasového želé. Množství želé závisí na vaší preferenci, ale běžná porce je zhruba jedna lžíce každého želé.
  2. Příprava nápoje:

    • Do šejkru vložte led.
    • Přidejte 4 cl bílého rumu (pokud připravujete alkoholickou verzi).
    • Přilijte 2 cl kokosového sirupu.
    • Přidejte 2 cl smetany.
    • Nalijte 12 cl ananasového džusu.
  3. Protřepání a servírování:

    • Všechny ingredience v šejkru důkladně protřepejte, aby se dobře promíchaly a nápoj byl osvěžující.
    • Směs nalijte do připravené sklenice s ledem a želé.
  4. Servírování:

    • Ozdobte sklenici dle přání (např. kouskem ananasu, třešničkou nebo koktejlovým paraplíčkem).
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se želé snadno konzumovalo.

Tipy:

  • Pro extra osvěžující zážitek můžete použít kokosové mléko místo smetany.
  • Experimentujte s různými druhy želé podle chuti.
  • Pokud nemáte šejkr, můžete použít jakoukoli uzavíratelnou nádobu
    Designer (2)
Recept na Strawberry sunshine

Recept na Strawberry sunshine

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Příprava sklenice:

    • Do sklenice vložte led podle chuti.
    • Přidejte jednu porci jahodových praskacích kuliček. Množství praskacích kuliček závisí na vaší preferenci, ale běžná porce je zhruba jedna lžíce.
  2. Příprava nápoje:

    • Do šejkru vložte led.
    • Přidejte 3 cl tequily (pokud připravujete alkoholickou verzi).
    • Přilijte 2 cl jahodového sirupu.
    • Nalijte 250 ml sody.
  3. Protřepání a servírování:

    • Všechny ingredience v šejkru důkladně protřepejte, aby se dobře promíchaly a nápoj byl osvěžující.
    • Směs nalijte do připravené sklenice s ledem a praskacími kuličkami.
  4. Servírování:

    • Ozdobte sklenici dle přání (např. čerstvou jahodou nebo mátovým lístkem).
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se praskací kuličky snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Pro extra osvěžující zážitek můžete použít ochucenou sodu, například jahodovou nebo limetkovou.
  • Experimentujte s různými druhy praskacích kuliček podle chuti.
  • Pokud nemáte šejkr, můžete použít jakoukoli uzavíratelnou nádobu.

  

Designer (8) 

Recept na Brown sugar milk tea

Recept na Brown sugar milk tea

Ingredience:

Všechny ingredience na přípravu najdete v balíčku na přípravu Brown Sugar Milk Tea

Postup přípravy:

  1. Příprava tapiokových perel:

    • Připravte si tapiokové perly podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba je vařit ve vodě po dobu 20-30 minut a poté nechat odpočívat ve vodě dalších 20-30 minut. Jakmile jsou měkké a průhledné, slijte je a opláchněte studenou vodou.
  2. Příprava sirupu:

    • V hrnci smíchejte sirup z hnědého cukru se 40 ml vody a přiveďte k varu.
    • Ztlumte plamen na mírný a přidejte připravené tapiokové perly do hrnce.
    • Vařte perly v sirupu, dokud sirup nezhoustne a perly neabsorbují jeho chuť (cca 5-10 minut).
    • Jakmile je sirup hustý, odstraňte hrnec z tepla.
  3. Servírování:

    • Do sklenice vložte připravené tapiokové perly s sirupem.
    • Sklenici dolijte mlékem podle chuti (cca 1 šálek).
    • Pokud chcete, můžete přidat led pro osvěžující nápoj.
  4. Vychutnání:

    • Směs dobře promíchejte.
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se tapiokové perly snadno konzumovaly.

Tipy:

  • Množství sirupu a tapiokových perel si upravte podle chuti. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte více sirupu.
  • Můžete experimentovat s různými druhy mléka (např. mandlové, kokosové nebo sójové) pro různé chuťové variace.
  • Pokud nemáte přístup k sirupu z hnědého cukru, můžete si jej připravit doma rozpuštěním hnědého cukru ve vodě v poměru 1:1 a následným vařením, dokud směs nezhoustne.

Designer (7)

 

Recept na Taro milk tea recept

Recept na Taro milk tea recept

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Příprava tapiokových perel:

    • Připravte si tapiokové perly podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba je vařit ve vodě po dobu 20-30 minut a poté nechat odpočívat ve vodě dalších 20-30 minut. Jakmile jsou měkké a průhledné, slijte je a opláchněte studenou vodou.
  2. Příprava sirupu:

    • V hrnci smíchejte sirup z hnědého cukru se 40 ml vody a přiveďte k varu.
    • Ztlumte plamen na mírný a přidejte připravené tapiokové perly do hrnce.
    • Vařte perly v sirupu, dokud sirup nezhoustne a perly neabsorbují jeho chuť (cca 5-10 minut).
    • Jakmile je sirup hustý, odstraňte hrnec z tepla.
  3. Příprava čaje:

  4. Příprava taro mléka:

  5. Servírování:

    • Do sklenice vložte připravené tapiokové perly se sirupem.
    • Sklenici zalijte mlékem s rozpuštěným taro práškem.
    • Pokud chcete, můžete přidat led.
    • Sklenici dolijte připraveným čajem.
  6. Vychutnání:

    • Směs dobře promíchejte.
    • Podávejte s širokým brčkem, aby se tapiokové perly snadno konzumovaly.

Tipy:

Designer (6)

 

Recept na Ovocný bubble tea

Recept na Ovocný bubble tea

 

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Příprava čaje:

  2. Příprava sirupu:

    • Oslaďte vychladlý čaj ovocným sirupem dle chuti. Doporučené množství je cca 35 g sirupu na 0,5 litru nápoje, ale můžete přidat více či méně podle své preference.
  3. Servírování:

    • Do sklenice přidejte želé dle libosti. Doporučené množství je cca 30 g želé na 0,5 litru nápoje.
    • Přidejte praskací kuličky podle chuti. Doporučené množství je cca 30 g praskacích kuliček na 0,5 litru nápoje.
    • Nalijte do sklenice oslazený vychladlý čaj.
    • Pokud chcete, můžete přidat led pro osvěžující nápoj.
  4. Vychutnání:

Tipy:

 document (1)